5 módszer, hogy boldog legyél!

5 módszer, hogy boldog legyél!


5 módszer, hogy boldogságot hozz az életedbe!

Thich Nhat Hahn vietnámi származású buddhista szerzetes azt mondta: nincs út a boldogsághoz. Az út maga a boldogság. Igaza volt. Nem kell arra várnod, hogy boldog légy és hogy boldoggá válhass.  5 dolgot, már azonnal meg is tudsz tenni, hogy változtass a jelenlegi helyzeteden és, hogy fizikailag és érzelmileg is megtapasztald a boldog szó valódi jelentését. 

1. Mozogj rendszeresen!

A mozgás a leggyorsabb módja az öröm elérésének. Amikor mozogsz megváltoztatod a tested állapotát. Ha jelenleg letargikus állapotban érzed magad, a testmozgással energikusabbá, és harmonikusabbá formálhatod az életed. Fizikai és szellemi értelemben is. A testmozgás szinte futószalagon gyártja a szervezetünk számára a kortizolt (anti-stressz hormon) illetve segít az endorfin (boldogság) hormon termelésében.  A testmozgás tehát megemeli és pozitív szintre emeli a hangulatunkat sőt bónuszként még egészségesebbé is tesz.

2. Nevess!

Komolyan. Ha legközelebb úgy érzed, hogy nem vagy a toppon, akkor nevess. Tudtad, hogy léteznek úgynevezett nevető jógák? A Ha-ha; ho-ho; he-he ; hi-hi szócskákat mondogatják folyamatosan, amely automatikusan mosolyt csal az arcukra. Ha van lehetőséged mindenképp próbáld ki te is a hahota jógát, de ha nincs, akkor szervezz egyet magaddal a saját nappalidban.

3. Játssz!

Az élet sokszor megköveteli a komolyságot, viszont nem szabad elfeledkezned a játékról sem. A gyerekek is mindig játszanak, hatalmas mosollyal az arcukon. A játék lehet túrázás, magazin olvasás, sport, séta a parkban bármi, amely számodra játék és amely a leggyorsabb módja lesz annak, hogy kapcsolatba kerülj a boldogsággal. Ennek a játéknak rendszeresnek kell lennie az életedben. Szervezd tehát be a mindennapokba.

4. Nézz valami vicceset!

Rendben, gondolom te is kipróbáltad már a meditációt és azt, hogy hogyan élj a jelenben. De néha ha teljesen elakadtál az életben, előfordulhat, hogy nem a meditáció az, amit keresel.  Tereled el a figyelmed, lépj ki az önsanyargatásból és a negatív hullámból. A YouTube-on  vagy akár a televízióban is találhatsz szórakoztató műsorokat, kabarékat stb. Ez segít abban, hogy elengedd a szomorúságot és a stresszt. Sőt, gyakran új perspektívát is ad nekünk, hogy jobban tudjunk foglalkozni azzal, ami igazán fontos.

5. Felejtsd el a napi beosztásod…egy órára!

Ha stresszesek a napjaid, akkor nem igazán jó szembesülni azzal, hogy a véget nem érő teendők listája még mindig ott van az asztalon.  Az igazság az, hogyha valamit nem is sikerült elvégezned, az élet akkor is továbbmegy. A dolgok nem fognak szétesni és minden rendben lesz. Mindemellett a stressz és a túlterheltség nagyon is letud lassítani.

Ha egy órára elfelejted a teendőid listáját, gyakran kaphatsz egy új nézőpontot és kiderülhet, hogy a dolgoknak a fele, amelyekről azt gondoltad, hogy meg kell tenned, felesleges vagy találsz egy jobb módszert arra, hogy elintézd őket. (Ez néha magában foglalhatja azt is, hogy kiszervezz másoknak a feladataid közül.)

Forrás: Ketkes.com


Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »