Egy kis tornagyakorlat + VIDEÓ

Egy kis tornagyakorlat + VIDEÓ


Itt egy regi "aranyszabály", amit érdemes felvenni a napi rutinunk közé.

Este, egy fárasztó nap végén le kell feküdni a fal elé, lábunkat pedig támasszuk fel a falra, és maradjunk ebben a pozícióban 10-15 percen keresztül. Más eszköz nem is kell, viszont érdemes minden nap végrehajtani.
A gyakorlat maga nagyon könnyű, mindenki számára elvégezhető, függetlenül attól, hogy ki mennyi idős!
Termeszetesen kételkedhetsz, de par alkalom utan erezni, élvezni fogod ezt a "terapias" kezelest. Ez egyebkent egy alapveto joga testtartas.

Miután megtartjuk magunkat ebben a pozícióban legalább 5 percig, utána úgy érezzük majd, mintha újjászülettünk volna. A fáradtság elmúlik, a test mintha feléledt volna, a fej is kitisztul.
Mitől ennyire hatékony ez az egyszerű módszer? A nap folyamán testünk állandóan függőleges helyzetben van, de a legrosszabb az egészségünk szempontjából az ülés.

Ennek az egyszerű fordított testhelyzetnek tehát az az előnye, hogy a test egyensúlya hamar visszaáll, pihentet, oldja a gerinc terhelését, elmúlik a lábak nehéz-érzete, végül javul a vérellátás, mert amíg ebben a testhelyzetben pihenünk, szívünknek jobban kell dolgoznia, hogy a feltett lábakba fel pumpálja a vért.

Ez a nyugodt testtartás nevezhető a leghatékonyabb módszernek a visszeres betegségek megelőzésére, hiszen a gyakorlat végrehajtása során a vénás véráramlás javul, a lábak egyre kevésbé lesznek duzzadtak, és a fáradtság érzése is megszűnik.
Ezenkívül enyhíti azoknak a szenvedéseit is, akiknél már kialakultak a visszeres betegségek.

Figyelj oda a be- illetve kilégzére! Számolj kettőig és végy levegőt, négyre fújd ki.
A gyakorlat közben ne beszélj, gondolataidat tereld el másfelé, csak a ki- és belégzésre figyelj.
A gyakorlat ezen része különösen fontos azok számára, akik nagyon stresszes munkakörnyezetben dolgoznak, nyugtalanságban, álmatlanságban szenvednek.

A nyugodt, tudatos légzés ebben a fordított pózban meggyógyítja az idegrendszert, továbbá helyreállítja a szervezet egyensúlyi helyzetét.

Miután letelt az idő, lábaidat óvatosan vedd el a faltól és feküdj egy keveset nyugodtan. Fordulj át a jobb oldaladra, majd kelj fel a padlóról.

Ez a testhelyzet javítja a memóriát, mert az agy vérellátása megnő, amikor fejjel lefelé állunk. A pajzsmirigy és más endokrin mirigyeket is serkentjük, hiszen több friss vér halad át rajtuk. Mint már említettük, ez a legjobb megelőzési módja a visszeres megbetegedéseknek is.

Ennek a gyakorlatnak a rendszeres végrehajtásával az öregedési folyamat lelassul, a ráncok kisimulnak és a bőr simábbá, szebbé válik. Mindezek mellett ez a torna észrevehetően javítja az emésztés folyamatát is!

Ide teszek egy videót, ami ugyan nem magyar nyelven van, de a látottak alapján minden érthető.
A videón láthattok még más pozokat is, mert izmaink nyujtása szintén napi szinten hasznos!
 


Egészségtekre!

Külső kép: pixabay.com
 

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »