Louise Hay


A nő, aki legyőzte a rákot és kezünkbe adta a gyógyulás kulcsát – Louise Hay

 

Louise Hay gyógyító technikái, pozitív filozófiája, önfejlesztő módszerei révén milliók tanulták meg, hogy többet is elérhetnek az életben – több jólétet a testükben, elméjükben és lelkükben. Napjainkban töretlen népszerűségnek örvend a néhai spirituális tanító.

Louise Hay az önsegélyező mozgalom egyik alapítójaként is ismert. Első könyve, a Heal Your Body 1976-ban jelent meg, jóval azelőtt, hogy divat lett volna az elme és a test kapcsolatáról beszélni. Ez az 1988-ban átdolgozott és kibővített bestseller könyv 33 különböző országban ismertette meg Louise koncepcióit az emberekkel, és 25 nyelvre fordították le világszerte. Louise gyógyító technikái és pozitív filozófiája révén milliók tanulták meg, hogyan teremtsenek többet abból, amit szeretnének az életükben.

BORZALMAS GYEREKKORA VOLT

1926. október 8-án született Los Angelesben, Kaliforniában Helen Vera Lunney néven Henry John Lunney és Veronica Chwala szülők gyermekeként. A gyerekkora a legkevésbé sem volt felhőtlen. Édesanyja később hozzáment egy erőszakos férfihoz, Ernest Carl Wanzenreidhez, aki fizikailag bántalmazta őt és anyját. 5 éves korában pedig megerőszakolta egy szomszédjuk. 15 évesen otthagyta az iskolát, mert teherbe esett, és 16. születésnapján örökbe adta újszülött kislányát. Ezután Chicagóba költözött, ahol rosszul fizetett állásokat vállalt. 1950-ben ismét New Yorkba ment és akkor megváltoztatta keresztnevét, majd divatmodellként kezdett karriert.

 

A VÁLÁSA UTÁN RÁTALÁLT A VALLÁSRA

1954-ben hozzáment Andrew Hay angol üzletemberhez, de 14 év házasság után megsemmisültnek érezte magát, amikor a férfi elhagyta egy másik nőért. Akkoriban talált rá az First Church of Religious Science nevű templomra, amely megtanította neki a gondolat átalakító erejét. Hay elárulta, hogy itt olyan szerzők munkáit tanulmányozta – mint Florence Scovel Shinn vagy a templomalapító Ernest Holmes -, akik úgy gondolták, hogy a pozitív gondolkodás megváltoztathatja az emberek anyagi körülményeit, és a pozitív gondolkodás meg tudja gyógyítani a testet.

Hay elmondása szerint az 1970-es évek elején vallástudományi gyakorló lett továbbá transzcendentális meditációt tanult Maharishi Mahesh Yoginál a Maharishi Nemzetközi Egyetemen, Iowában.

LEGYŐZTE A RÁKOT ÉS MEGÍRTA AZ ELSŐ KÖNYVÉT

Valamikor 1977 környékén “gyógyíthatatlan” méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. Arra a következtetésre jutott, hogy gyermekkori bántalmazása és nemi erőszak miatti haragjának megtartásával hozzájárult a betegség kialakulásához. Elutasította a hagyományos orvosi kezelést, és elkezdett egy megbocsátási rendszert, amelyhez alternatív terápia, megfelelő táplálkozás és reflexológia társult. Elmondása szerint ezzel a módszerrel szabadult meg a ráktól 1980-ra.

1976-ban Hay megírta és kiadta első könyvét, a Gyógyítsd meg a testedet (Heal Your Body). Onnantól kezdve rendszeresen publikált és majdnem 20 könyvet írt.

Körülbelül ugyanebben az időben kezdett el támogató csoportokat vezetni HIV/AIDS-fertőzöttek számára. A Hayride küldetése a betegek és családjaik megsegítése lett. Létrejött a Hay Alapítvány non-profit szervezet és rövidesen megnyitotta kiadóvállalatát, a Hay House-t. A mai napig az a küldetése, hogy építse a jövőt és olyan szervezeteket támogasson, amelyek javítják az emberek, állatok és környezetünk életminőségét.

Az AIDS-betegekkel végzett munkája hírnevet szerzett, és 1988 márciusában meghívták a The Oprah Winfrey Show-ba. Ezt követően az Éld az életed azonnal című könyve felkerült a New York Times bestsellerlistájára. Több mint 50 millió példányt adtak el világszerte, több mint 30 nyelven, és film is készült belőle. A The New York Times cikkében Louise-t a New Age királynőjének nevezik.

Végül ez a kivételes asszony álmában halt meg 2017. augusztus 30-án reggel, 90 évesen.

Louise Hay

VÉGEZETÜL VAN ITT EGY ÉRDEKES GONDOLATMENET LOUISE HAYTŐL A KARMÁVAL KAPCSOLATBAN:

2008-ban a The New York Times egy riportere interjút készített vele: „Amikor megkérdeztem tőle, hogy mivel az emberek gondolatai felelősek állapotukért, a népirtás áldozatai tehetnek-e a halálukról és azt mondta: „Valószínűleg nem mondanám ezt nekik. Nem megyek körbe, hogy rossz érzéseket keltsek az emberekben. Nem erre törekszem.” – majd mikor tovább feszegették a kérdést azt mondta: „Igen, azt hiszem, sok karmikus dolog történik, az előző életek miatt.” Tehát, kérdeztem, egy olyan helyzetben, mint a holokauszt, az áldozatok egy szerencsétlen lélekcsoport tagjai lehettek, akik megérdemelték, amit az előző életükben tanúsított viselkedésük miatt kaptak? – Igen, ez így működhet – mondta Hay. – De ez csak az én véleményem.”

 

Árkádia

 
 
 
 
 
 
 
 

 


Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »